Veres Róbert MC DC

2010.01.10. 13:45

Veres Róbert MC DC

 

Teljes név Veres Róbert
Becenév Veres Robi, MC DC
Született 1982. szeptember 29.

 

Élete

Veress Róbert születésekor orvosi műhiba áldozata lett. Hét hónapra született és későn rakták be az inkubátorba. Emiatt oxigénhiány lépett fel az agyában, és a mozgásközpontban okozott problémát, ezért mozgássérült lett. Általános iskolai tanulmányait Budapesten a Pető Intézetben végezte, majd következett a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium. Végzettsége szoftver-üzemeltető.


Zenei karrier

19 éves korában ismerkedett meg a freestyle rappel, amelynek az alapja a rögtönzés. Felfedezte, hogy van tehetsége ehhez a műfajhoz és ezután sok időt töltött gyakorlással. Miután már többen felfedezték, hogy jól megy neki a szabad stílusú rappelés egyre több felkérést kapott az ország különböző pontjairól. 2007. szeptember 22-én az Animal Cannibals rapduó által megrendezett It's Rite! Graffiti Battle 2007 kapcsán megpróbálkozott a Guiness rekordkísérlet, melynek során 9 órán keresztül kisebb szünetekkel megszakítva, de folyamatosan rögtönözve rappelt és ezzel ő lett a nem hivatalos világrekordere a legtöbb ideig tartó freestyle rapelőadásnak.

2009-ben jelentkezett az RTL klub tehetségkutatójába a Csillag születikbe, ahol egészen a döntőig jutott el. A műsorokban mindig egy freetsyle rapelőadást mutatott be, melynek során a műsorszerkesztők különböző feladatok elő állították. Egy adásban fordult elő, hogy egy saját számát adta elő Cseppje a tengernek címmel, ami a többi produkciójához hasonlóan pozitív kritikát kapott a zsűritől. Legmagasabb pontszámát a döntőben kapta (39), amikor az egyéni előadása mellett Galambos Lajossal is fellépet.

 

A Csillag Születik után

A verseny döntője után megszaporodtak Veres Róbert felkérései, sőt a különböző fellépésekhez kapott egy jól felszerelt amerikai stílusú turnébuszt is.

2010. január 4-én mutatták be a VIVA TV-ben MC DC első videoklipjét Szabadon a szavakon címmel, aminek a rendezője a Sugarloaf együttes gitárosa Tóth Szabolcs. A klip érdekessége, hogy nem előre megírt szöveget hangzik el benne, hanem Veres Róbert a klip különböző helyszínein rögtönzött szöveget rappelt el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hiphop-hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr711661067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása